úvodní stránka - o pečení - Různé - Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Dostala jsem recept na biskupský chlebíček. Vyzkoušela jsem ho a je moc výborný.

 

Suroviny:

 

  • 200 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 240 g hladké mouky
  • 4 vejce (zhruba by měli mít 200g)
  • 1/3 kypřícího prášku
  • rozinky, kandované ovoce
  • čokoláda na potažení
  • tuk a polohrubá mouka na vysypání formy

Formu si celou vyložíme alobalem, vymažeme tukem a vysypeme moukou. Můžete si ji zakoupit i v tomto obchodě. Já použila olejový sprej na formy a hrubou mouku.

Všechny ingredience by měli mít pokojovou teplotu. 

Máslo si vyndáme dopředu a necháme ho povolit. Rozinky a kandované ovoce nasekáme, můžeme použít i jiné ovoce jako jsou brusinky, bílé rozinky posypeme lžící mouky a promícháme, aby se nám ovoce v těstě neslepilo.

 

Postup:

 

Než začneme dělat těsto zapneme si troubu na 150°C, aby se nám vyhřála. Máslo jsme si nechali povolit a vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme žloutky a šleháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně do másla zamícháme. Přidáme směs ovoce a Mouku s kypřícím práškem nakonec lehce vmícháme. Vlijeme do formy a dáme péct. Pečeme na 180°C uprostřed trouby asi tak 40 min. Pokud ještě chlebíček není hotový a z vrchu nám tmavne tak ho přikryjeme alobalem a pečeme dalších 15 min na 150°C. Už postupně kontrolujeme špejlí zda je hotový. Stane se, že nám může na povrchu prasknout, to nevadí to se seřízne. Pokud máme špejli suchou můžeme chlebíček vyndat a necháme ve formě zchladnout. Přendáme na mřížku do úplného vychladnutí. Seřízneme prasklinku a otočíme polijeme čokoládou a můžeme ještě nazdobit. Já jsem zvolila formu čokoládové hmoty na potažení a na ozdobu bílou čokoládovou hmotu a pojala jsem to jako dortík. 

 

Autorkou tohoto receptu byla Markéta a její stránky Meg v kuchyni.

 

Hodnocení

4.0

20 hodnotilo

biskupsky-chlebicek-2 biskupsky-chlebicek-3 biskupsky-chlebicek-1 biskupsky-chlebicek-rez


Kategorie

Přidej se k nám na Facebooku