PavlavTroubě.cz

Bezlepkový čokoládový krém
Bezlepkový čokoládový krém

Bezlepkový čokoládový krém je vhodný pro ty co nemůžou laktózu. Obchody, kde o bezlepkové dietě nic nevědí dávají tyto suroviny spolu s ostatními a hledejte. Musí se číst etikety. Nevěděla jsem jaké máslo použít a co dát do dortu. Krém vhodný pod potahovou hmotu.

Suroviny

na dort o průměru 20cm

  • 300-400g stelly
  • 300g sojové čokoládové mléko (viz. obr)
  • 1 čokoládový puding dr. Oetker (nesmí být uvedena laktóza a pšeničný škrob na obale)
  • 80g hořké čokolády Orion
  • 30g vanilkový cukr
  • 70g cukr moučka

Postup

Pokud je dietář alergický ještě na kyselinu citrónovou je to těžký úkol najít vhodné suroviny. Proč jsem volila stellu? Protože je to jediný tuk bez laktózy, bez kyseliny citrónové. Pokud nemáte alergii na kyselinu citrónovou dá se koupit ve zdravé výživě ještě jeden margarín Alsan Bio (nemám vyzkoušeno).

Sójové mléko koupíte v kauflandu nebo se můžete podívat v obchodě zda nemají bezlaktózové mléko.

sojové mléko

1. Uvaříte si puding a to tak, že dáte sojové mléko do hrnce v něm rozmícháte puding a dáte vařit, po zhoustnutí přidáte vanilkový cukr a nalámanou čokoládu. Mícháte do rozpuštění. Přes puding dáte potravinářskou folii a to tak, že ji přimáčknete těsně na puding, aby se nesrážela voda a neměli jste ji na povrchu pudingu. Zakrýváme proto, protože se vám může udělat škraloup a to mi nechceme. Nestačí ani jen přehodit přes hrnec sáček, musí to být těsně na pudingu. Necháme vychladnout. Puding musí mít stejnou teplotu jako máslo jinak by se vám srazilo.

2. Po vychladnutí puding vyšleháme a přidáme moučkový cukr.

3. Stellu si vyndáme den předem, aby změkla a měla pokojovou teplotu. Jemně ji vyšleháme ne moc jinak se srazí. Stella je trošku jiná jak máslo.

4. Buď do vyšlehaného másla po částech přidáváme puding nebo naopak. Vždy jemně prošlehneme. Opatrně, aby se to nesrazilo.

Vhodná potahovací hmota může být z marshmallow bonbónů.

Varianta vanilkový krém:

Budeme postupovat stejně, ale jen suroviny zaměníme. Koupíme si vanilkový puding a vanilkové sojové mléko. Nebudeme už přidávat žádnou čokoládu, protože bílá obsahuje laktózu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články