úvodní stránka - recepty - Krémy - Krém se zakysanou smetanou a šlehačkou

Krém se zakysanou smetanou a šlehačkou

Krém se kysanou smetanou a šlehačkou se hodí k jakémukoliv nadýchanému dortovému korpusu. Toto množství, které uvádím je jen pro promazání dortu. Na dort o velikosti formy 23 cm a dvakrát prokrojen budete potřebovat.

 

Suroviny:

 

  • 1 kysaná smetana 200g
  • 1 smetana ke šlehání s 31%, 33% nebo de luxe 40%
  • 1 ztužovač smetany smeta-fix (můžeme nahradit 1/2 sáčku Olé pudinku bez vaření)
  • 3 vanilkové cukry (pokud se vám to bude zdát málo sladké tak můžete přidat trošku cukr krupice nebo krystalu)
  • 1 malé mandarinky v plechovce nebo můžete použít jakékoliv ovoce
  • 1 máslo 82% tuku (na mantinel a obmazání dortu pod potahovku)

krém

 

Postup:

 

Krém můžeme šlehat ručním šlehačem v robotu. Nejlepší je použít vyšší mísu, aby nám smetany nestříkali mimo mísu. Do mísy si dáme kysanou smetanu, vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a pořádně ručně rozmícháme ztužovač smetany. Ztužovač smetany můžeme nahradit, že místo něj dáme asi tak půl balíčku Olé pudinku bez vaření. Zapneme šlehač nebo robot a smetany prošleháme do zhoustnutí. POZOR nesmíme přešlehat nebo se nám smetana srazí. Šťávu z mandarinek slijeme a prokapeme s troškou rumu dortový korpus. Dortový korpus si prořízneme nadvakrát, prokapeme šťávou.

 

korpus

 

Máslo, které nám změklo, našleháme (já ho sladím trošku). Dáme do zdobičky a uděláme si máslový mantinel.

 

korpus

 

Korpus rozdělíme na dvě části a promažeme, poklademe mandarinkami a takto nazdobíme každý plát. Ukázka je i tady, jak postupovat při zdobení dortu

 

Hodnocení

4.6

38 hodnotilo

krém suroviny na krém, můžete tam si dát i vanilkový cukr nebo cukr krupice nebo moučka. Jakékoliv ovoce.


Kategorie

Přidej se k nám na Facebooku