PavlavTroubě.cz

Čokoládový krém
Čokoládový krém

Čokoládový krém s hořkou (mléčnou) čokoládou. Tento krém jsem použila ještě s dvěma dalšími do dortu kamion. Dělala jsem ho z poloviční dávky a ještě mi zůstalo. Krému bylo asi zhruba 520g. Pokud byste dělali větší dort stačí zdvojnásobit suroviny na pudink a přidat trošku másla. Můj názor je, že i půl kila krému vám bude stačit na korpus dvakrát prořezaný o průměru cca 22cm. Já dělala z poloviční dávky a na ni budete potřebovat.

Suroviny na čokoládový krém

  • 20g čokoládového pudinku Premium od dr.Oetker (1/2 sáčku)
  • 150 ml mléka
  • 100g tmavé čokolády nebo mléčné (můžou být i pecky)
  • 50g cukr moučka
  • 150g másla
  • 50g hera (můžeme dát máslo)

Postup

Odvážím si mléko a pudink a uvaříme. Pudink bude houstnout a furt musíme míchat, aby se nám nepřipálil. Je to chvilička. Do horkého pudinku zamícháme čokoládu nalámanou na kostičky nebo pecky. Promícháme do posledního kousku, aby to bylo hladké. Zakryjeme potravinářskou folii a to tak, že ji položíme těsně nad pudink. Pokud jen misku zabalíme do folie budou se nám utvářet kapky vody a pudink by byl navlhlý. Pokud se tak stane, vezmeme si papírový ubrousek a vodu odsajeme. Pudink po vychladnutí můžeme i nemusíme prošlehat.

Nachystáme si změklé máslo a vyšleháme ho. Ne zcela, ale jen částečně. Pak do másla postupně po lžících zašleháváme uvařený a zchladlý pudink. Podle chuti přisladíme cukrem moučka. Hotový krém vypadá jako našlehaná pěna. Je to i tím, že je tam skoro stejný poměr másla a pudinku a máslo už je dostatečně změklé.

Čokoládový krém

Bezlepková varianta, kde použijete bezlepkové suroviny.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články