PavlavTroubě.cz

Mascarpone krém
Mascarpone krém

Mascarpone krém je lahodný italský krém. Já ho používám do čokoládových moučníků nebo red velvet korpusu. Výborný je s malinami, jahodami a lesním ovocem.

Suroviny

základní krém

  • 1 mascarpone
  • 1 smetana ke šlehání 31%,33% nebo 40%
  • 50g cukr moučka podle chuti více či méně
  • 1 ztužovač smetany smeta-fix

Postup

Vše můžeme dát do jedné mísy a vyšleháme do tuha. Nesmíme přešlehat srazila by se nám smetana a udělalo by nám to hrudečky případně by se oddělovala voda. Nebo můžeme si první lehce před šlehat smetanu se ztužovačem a než je smetana vyšlehaná přidáme k ní mascarpone a podle sladkosti cukr. Pokud chcete přidat do krému pomazánkové máslo už nemusíte používat ztužovač. Můžete k základu přidat i tvaroh nebo kysanou smetanu nebo i oboje. Vše jsem zkoušela a má to dobrou chuť.

Pokud jsem chtěla mít jistotu, že bude krém hustější. Hodně používám do těchto smetanových krémů na zahuštění Olé pudink kokosový. Stačí půl sáčku vsypat a prošlehat.

Pozor nepatří pod potahovou hmotu!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články